Čínský pokrm, do kterého přidáváme vodku nebo gin, podle toho, co máte radši!
Hodnocení
2.9
/ 5 (861x)
Doba přípravy
45 min
Ingredience
1 lžička
cukr
- -
sůl
- -
vývar
1 ks
cibule
- -
sádlo
- -
pórek
- -
zázvor
- -
houby sušené
- -
sójová omáčka
400 g
maso kuřecí
1 lžička
škorobová moučka
100 ml
vodka
Postup přípravy
Maso nakrájíme na velmi malí kousky, stejně tak cibuli a namočené houby. Pórek na šikmé proužky. Na máslo vhodíme cukr a upražíme karamel, přidáme maso, cibuli, zázvor, houby a zeleninu a podlijeme vývarem a 10 minut dusíme. Potom vlijeme sójovou omáčku a vodku nebo může být gin a dusíme dokud vše nezměkne. Jídlo by mělo mít málo šťávy.