Vlámský pivrnec

Hovězí kousky zalité černým pivem a dušené v troubě, na povrchu se podává s opečenými bagetkami. Je to opravdu vynikající!


3.0702x
160 min

Postup přípravy

Troubu předehřejeme na 160 st. Do veliké a těžké pánve nalijeme olej, maso nakrájíme na kostky asi 5cm a po obou stranách je rychle orestujeme, potom maso vyjmeme.Do pánve přidáme cibuli nakrájenou na proužky, po chvíli přisypeme mouku a přidáme prolisovaný česnek. Nakonec přilijeme pomalu a po troškách pivo ( vzkypělo by nám ) a vodu. Přidáme bylinky, ochutíme solí, pepřem, trochu cukru, muškátový oříšek a ocet a uvedeme k varu. Směs přendáme do nádoby na pečení, přidáme maso, přikryjeme a pečeme v troubě asi 2 hodiny. 15 minut před podáváním odebereme z povrchu tuk a uschováme si ho. Kousky bagety potřeme hořčicí a na každou dáme trochu tuku. Bagetu umístíme na vršek masové směsi a lehce zmáčkneme, pečeme asi 20 minut odkryté dozlatova.
user-icon

autor 100

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Vlámský pivrnec

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena