Jemná roláda upečená přímo s jablečnou náplní. Vyzkoušejte rychlý recept na zajímavý moučník.
Hodnocení
4.5
/ 5 (15x)
Doba přípravy
45 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Těsto
Vejce4 ks
Jablko40 dkg
Cukr moučka20 dkg
Hladká mouka 6 lžic
Podle chuti
Rozinky
Cukr krupice
Skořice mletá
Mleté vlašské ořechy
Podle potřeby
Tuk na vymazání
Mouka na vysypání
Postup přípravy
Plech vyložíme pečícím papírem, který vymažeme tukem a vysypeme hladkou moukou. Jablka oloupeme a nastrouháme. Nastrouhaná jablka trošku vymačkáme, rozložíme na plech a posypeme cukrem se skořicí. Na jablka můžeme také dát mleté vlašské ořechy a rozinky. Cukr a vejce šleháme, až je hmota hustá a hladká, potom jemně vmícháme hladkou mouku, těsto nalijeme na jablka a dáme péct.
Jablečnou roládu pečeme při 180 °C asi 10 - 15 minut. Po dobu 7 minut od začátku pečení troubu neotvíráme, aby roláda nespadla. Je lepší během pečení roládu dobře hlídat, protože každá trouba peče jinak.
Po upečení otočíme papír nahoru. Papír stáhneme a ještě teplou roládu opatrně stočíme. Po vychladnutí roládu nakrájíme a už jen stačí ji pocukrovat a podle chuti pocákat čokoládou.
Vláčnou jablečnou roládu servírujeme na talířcích jako vynikající zákusek ke kávě nebo čaji.
Roláda se mi celkem povedla, nedala jsem moc skořice, takže je bledší na řezu. Jinak velmi rychlé a jednoduché, nejtěžší bylo přetočit upečenou placku, to se lehce trhla, ale zatočením se to spravilo. Jako rychlý, chutný a originální moučník doporučuji.