Vitello tonnato

Výjimečná chuť tohoto pokrmu vás uchvátí.


3.0721x
120 min

Ingredience

-sůl
-petrželka
-citron
1 lžícekapary
-pepř
-olivový olej
3 lžícecitronová šťáva
900 grolovaná telecí ledvina bez kosti
2 ksvelké vejce
150 gtuňák v olivovém oleji
8 ksčerná oliva bez pecky

Postup přípravy

Maso potřeme olejem, osolíme, opepříme a dáme na pekáč. Můžeme je přikrýt alobalem. Pečeme 10 minut v troubě

předehřáté na 230 °C. Potom teplotu snížíme na 180 °C a maso pečeme ještě hodinu až hodinu a půl. Nakonec necháme

maso zcela vychladnout. Šťávu z pekáče slijeme a odložíme.


Rozmixujeme vejce se lžící citronové šťávy a špetkou soli. Olej z tuňáka doplníme olivovým olejem na 300 ml. Olej pak

přidáváme za stálého mixování po kapkách do ochucených vajec, dokud nevznikne řídká majonéza. Pak přidáme tuňáka a

rozmixujeme ho nahladko. Dochutíme citronovou šťávou, popřípadě osolíme a opepříme.


Studené maso nakrájíme na velmi tenké plátky. Šťávu z pekáče vešleháme do tuňákové majonézy. Výsledná omáčka musí být

tekutá.


Část masa rozložíme na talíř, přelijeme omáčkou, na ni položíme další vrstvu masa a skončíme omáčkou. Přikryjeme a

uložíme na noc do chladničky. Před konzumací vyjmeme pokrm z ledničky, obložíme ho olivami, opláchnutými a okapanými

kapary, trochou nakrájené petrželky a klínky petrželky a můžeme podávat.


Zdroj: Slovart - www.slovart.cz

user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vitello tonnato

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.