Výjimečná chuť tohoto pokrmu vás uchvátí.
- | sůl |
- | petrželka |
- | citron |
1 lžíce | kapary |
- | pepř |
- | olivový olej |
3 lžíce | citronová šťáva |
900 g | rolovaná telecí ledvina bez kosti |
2 ks | velké vejce |
150 g | tuňák v olivovém oleji |
8 ks | černá oliva bez pecky |
Maso potřeme olejem, osolíme, opepříme a dáme na pekáč. Můžeme je přikrýt alobalem. Pečeme 10 minut v troubě
předehřáté na 230 °C. Potom teplotu snížíme na 180 °C a maso pečeme ještě hodinu až hodinu a půl. Nakonec necháme
maso zcela vychladnout. Šťávu z pekáče slijeme a odložíme.
Rozmixujeme vejce se lžící citronové šťávy a špetkou soli. Olej z tuňáka doplníme olivovým olejem na 300 ml. Olej pak
přidáváme za stálého mixování po kapkách do ochucených vajec, dokud nevznikne řídká majonéza. Pak přidáme tuňáka a
rozmixujeme ho nahladko. Dochutíme citronovou šťávou, popřípadě osolíme a opepříme.
Studené maso nakrájíme na velmi tenké plátky. Šťávu z pekáče vešleháme do tuňákové majonézy. Výsledná omáčka musí být
tekutá.
Část masa rozložíme na talíř, přelijeme omáčkou, na ni položíme další vrstvu masa a skončíme omáčkou. Přikryjeme a
uložíme na noc do chladničky. Před konzumací vyjmeme pokrm z ledničky, obložíme ho olivami, opláchnutými a okapanými
kapary, trochou nakrájené petrželky a klínky petrželky a můžeme podávat.
Zdroj: Slovart - www.slovart.cz
autor Vilienka
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.