Višňový perník

Rychlý a dobrý recept na netradiční perník.


4.58x
60 min

Ingredience

5 lžicgranko

těsto

3 lžíceolej
1 špetkasůl
1 ksvejce
350 gmléko
100 gsmetana
3 lžícerozinky
450 gpolohrubá mouka
1 kskypřící prášek do perníku
50 gmléčná čokoláda
50 gkandovaná pomerančová kůra
160 gtřtinový cukr
1 lžičkaperníkové koření
150 gvišňový džem

Postup přípravy

Čokoládu nasekáme. Rozinky spaříme a necháme okapat. Vyšší plech vyložíme pečícím papírem. Horkovzdušnou troubu rozehřejeme na 150 °C. Smetanu smícháme s mlékem a rozmícháme, v tekutině rozmícháme višňový džem, kakao a olej. Pak přidáme zbylé suroviny, přičemž čokoládu, kandované ovoce a rozinky vmícháme těsně před nalitím na plech. Těsto na višňový perník důkladně promícháme. Rovnoměrně jej rozlijeme na plech. Višňový perník vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 30 minut. Upečený višňový perník necháme trochu vychladit a ozdobíme jej podle chuti a fantazie. Dobrá je čokoládová nebo višňová poleva. Perník bude díky marmeládě hodně sladký, takže je možné ubrat množství cukru. V tom případě ubereme i trochu mléka.
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Višňový perník

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena