Čokoládu nasekáme. Rozinky spaříme a necháme okapat. Vyšší plech vyložíme pečícím papírem. Horkovzdušnou troubu rozehřejeme na 150 °C.
Smetanu smícháme s mlékem a rozmícháme, v tekutině rozmícháme višňový džem, kakao a olej. Pak přidáme zbylé suroviny, přičemž čokoládu, kandované ovoce a rozinky vmícháme těsně před nalitím na plech. Těsto na višňový perník důkladně promícháme. Rovnoměrně jej rozlijeme na plech. Višňový perník vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 30 minut.
Upečený višňový perník necháme trochu vychladit a ozdobíme jej podle chuti a fantazie. Dobrá je čokoládová nebo višňová poleva. Perník bude díky marmeládě hodně sladký, takže je možné ubrat množství cukru. V tom případě ubereme i trochu mléka.