Višňový koláč

Višňový koláč sypaný mandlemi. Kdo nemá rád mandle, může použít vlašské ořechy.


3.0559x
90 min

Postup přípravy

Kompotované višně slijeme a případně vypeckujeme. Necháme je okapat.

Nejdříve si rozpálíme troubu na 200 °C. Máslo, cukr, sůl, vejce a citronovou kůru našleháme do bílé pěny. Mouku prosijeme a smícháme ji se škrobovou moučkou a kypřícím práškem. Tuto směs pak po troše a lehce vmícháme do krému. Nakonec do těsta vmícháme zakysanou smetanu.

Pečící plech vyložíme papírem a na něj rozetřeme těsto. Samozřejmě se snažíme, aby byla vrstva všude stejně vysoká. Pak na těsto rozložíme višně. To vše nakonec posypeme mandlovými nudličkami. Plech dáme do trouby a pečeme.

Nasypeme si moučkový cukr do misky, zalijeme ho citronovou šťávou a šťávou z višní, dobře promícháme. Polevu nalijeme na koláč a necháme ztuhnout.

Koláč nakrájíme na kousky a podle chuti je posypeme moučkovým cukrem.
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Višňový koláč

Zpět na recept