Tuto jemnou polévku můžeme připravit i tak, že do ní vejce ke konci vaření rozšleháme. V každém případě je moc dobrá.
Hodnocení
3.0
/ 5 (539x)
Doba přípravy
60 min
Ingredience
Ostatní
Slanina100 g
Vejce2 ks
Cibule1 ks
Voda1 l
Mrkev150 g
Bílé víno250 ml
Hladká mouka 60 g
Podle chuti
Sůl
Ocet
Bobkový list
Mletý pepř
Čerstvá petrželka
Postup přípravy
Slaninu nakrájíme na malé nudličky, potom ji spolu s nadrobno nakrájenou cibulkou opečeme v kastrolu, po chvilce přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a orestujeme.
Do základu na vinnou polévku přisypeme mouku, kterou lehce opečeme a nakonec zalijeme asi litrem vody a pořádně rozšleháme.
Polévku vaříme asi půl hodiny, aby se mouka pořádně provařila, potom ji zalijeme vínem, přidáme bobkový list, dochutíme octem a necháme přejít varem.
Vejce rozšleháme a rozdělíme do talířů, potom na ně nalijeme horkou polévku, tak se vejce srazí. Druhou variantou je, že do polévky vejce ke konci vaření rozšleháme.
Vinnou polévku nalijeme do talířů či misek, ozdobíme nasekanou čerstvou petrželkou a horkou podáváme.