Vinařský vepřový guláš s jablky

Chuťově vynikající verze guláše od vinaře z Moravského Slovácka.


4.657x
60 min

Ingredience

cukr
sůl
majoránka
300 gjablko
1.5 lžícebílé víno
hladká mouka
mletý černý pepř
500 glibová vepřová plec
1.5 lžícevepřové škvařené sádlo

Postup přípravy

Libovou vepřovou plec nakrájíme na větší kostky, osolíme, obalíme v mouce a opečeme v horkém sádle za stálého míchání. Podlijeme horkou vodou a dusíme do poloměkka pod poklicí. Jablka oloupeme, vypíchneme jádřince, nakrájíme na kostičky a přidáme k masu. Společně dusíme dál pod pokličkou. Vepřový guláš s jablky ochutíme rozemnutou majoránkou a dusíme doměkka. Nezapomeneme podlévat. Nakonec zalijeme vínem, povaříme do husté omáčky, ochutíme mletým pepřem, solí a trochu přisladíme. Jako příloha k vinařskému vepřovému guláši s jablky stačí pečivo.
user-icon

autor Ludvo


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vinařský vepřový guláš s jablky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena