Vinařský vepřový guláš s jablky

Chuťově vynikající verze guláše od vinaře z Moravského Slovácka.


4.657x
60 min

Postup přípravy

Libovou vepřovou plec nakrájíme na větší kostky, osolíme, obalíme v mouce a opečeme v horkém sádle za stálého míchání. Podlijeme horkou vodou a dusíme do poloměkka pod poklicí.

Jablka oloupeme, vypíchneme jádřince, nakrájíme na kostičky a přidáme k masu. Společně dusíme dál pod pokličkou. Vepřový guláš s jablky ochutíme rozemnutou majoránkou a dusíme doměkka. Nezapomeneme podlévat. Nakonec zalijeme vínem, povaříme do husté omáčky, ochutíme mletým pepřem, solí a trochu přisladíme.

Jako příloha k vinařskému vepřovému guláši s jablky stačí pečivo.
user-icon

autor Ludvo


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vinařský vepřový guláš s jablky

Zpět na recept