Vinařský salát

Jednoduchý salát z římského salátu, parmské šunky, hroznů a rokfóru. Salát vhodný pro slavnostní přiležitosti.


3.0188x
20 min

Postup přípravy

Šalotku očistíme a nasekáme najemno.



Nejprve si připravíme dresink. Smícháme ocet, cukr, sůl, olej, vodu a šalotku.



Římský salát opláchneme a necháme okapat. Natrháme ho na větší kousky, rozdělíme do misek a vydatně jej zakapeme dresinkem. Šunku nakrájíme na menší kousky. Kuličky hrozna přepůlíme a případně zbavíme pecek. Sýr nakrájíme na kostičky. Do salátu přidáme plátky parmské šunky, hroznové víno, a sýr.



Salát zdobíme lístky kerblíku nebo řapíkatého celeru.

user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vinařský salát

Zpět na recept
Druh jídla
Saláty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.