Vinařský salát

Jednoduchý salát z římského salátu, parmské šunky, hroznů a rokfóru. Salát vhodný pro slavnostní přiležitosti.


3.0188x
20 min

Ingredience

2 lžícecukr
sůl
1 snítkakerblík
1 ksšalotka
2 lžíceolivový olej
2 lžíceocet vinný
150 gparmská šunka
1 ksřímský salát
200 gsýr rokfór (Roquefort)
150 ghroznové víno

Postup přípravy

Šalotku očistíme a nasekáme najemno.

Nejprve si připravíme dresink. Smícháme ocet, cukr, sůl, olej, vodu a šalotku.

Římský salát opláchneme a necháme okapat. Natrháme ho na větší kousky, rozdělíme do misek a vydatně jej zakapeme dresinkem. Šunku nakrájíme na menší kousky. Kuličky hrozna přepůlíme a případně zbavíme pecek. Sýr nakrájíme na kostičky. Do salátu přidáme plátky parmské šunky, hroznové víno, a sýr.

Salát zdobíme lístky kerblíku nebo řapíkatého celeru.

user-icon

autor Vilienka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Vinařský salát

Zpět na recept
Druh jídla
Saláty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena