Vinařský guláš

Vynikající guláš na víně nejen pro gurmety.


3.5137x
120 min
1×

Postup přípravy

Slaninu nakrájíme na drobné kostičky. Cibule oloupeme a nakrájíme najemno. Maso nakrájíme na kostky. V hrnci osmahneme slaninu dorůžova. Přidáme cibuli a necháme ji zpěnit. Pak přidáme kostky masa a restujeme, dokud maso nezbělá. Přidáme koření a ještě chvilku opékáme. Teprve pak maso osolíme a podlijeme polovinou vína. Maso pomalu dusíme pod pokličkou. V případě potřeby podléváme horkou vodou a dusíme až je maso poloměkké. Šťávu vydusíme na tuk, maso zaprášíme moukou a jemně osmahneme. Pak zalijeme zbylou vodou a provaříme. Nakonec vlijeme druhou polovinu vína a smetanu a dobře provaříme. Kdo si netroufá maso zaprašovat moukou, smíchá vodu se smetanou a rozšlehá v ní mouku. Směs pak nalije na maso a míchá, než guláš zhoustne. Vinařský guláš podáváme s knedlíkem.
user-icon

autor Marjána

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Vinařský guláš

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena