Vinařský guláš

Vynikající guláš na víně nejen pro gurmety.


3.5137x
120 min
1×

Postup přípravy

Slaninu nakrájíme na drobné kostičky. Cibule oloupeme a nakrájíme najemno. Maso nakrájíme na kostky.

V hrnci osmahneme slaninu dorůžova. Přidáme cibuli a necháme ji zpěnit. Pak přidáme kostky masa a restujeme, dokud maso nezbělá. Přidáme koření a ještě chvilku opékáme. Teprve pak maso osolíme a podlijeme polovinou vína. Maso pomalu dusíme pod pokličkou. V případě potřeby podléváme horkou vodou a dusíme až je maso poloměkké.

Šťávu vydusíme na tuk, maso zaprášíme moukou a jemně osmahneme. Pak zalijeme zbylou vodou a provaříme. Nakonec vlijeme druhou polovinu vína a smetanu a dobře provaříme. Kdo si netroufá maso zaprašovat moukou, smíchá vodu se smetanou a rozšlehá v ní mouku. Směs pak nalije na maso a míchá, než guláš zhoustne.

Vinařský guláš podáváme s knedlíkem.
user-icon

autor Marjána


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vinařský guláš

Zpět na recept