Vídeňský guláš

Skvělý rakouský guláš, který je i u nás klasika.


2.91102x
160 min
4×

Ingredience

- -sůl
- -tuk
600 gcibule
- -paprika mletá
1 lžíceprotlak rajčatový
600 gmaso hovězí
1 lžícekoření gulášové

Postup přípravy

Cibuli a maso podle potřeby očistíme. Cibuli nakrájíme na nudličky, maso na stejně velké kousky. V hrnci rozehřejeme olej, vsypeme cibuli a osmahneme ji dozlatova. Přidáme mletou papriku, několik vteřin smažíme dále, pak zalijeme trochou vody, přidáme na stejné kousky nakrájené maso, sůl, rajčatový protlak, gulášové koření a dusíme pod pokličkou na mírném ohni. Guláš podléváme velmi malým množstvím vody. Jakmile maso změkne, přilijeme ještě trochu vody a necháme krátce podusit. Vídeňský guláš podáváme s čerstvým pečivem nebo knedlíkem. Záleží na chuti. Zdobíme kroužky cibule.
user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vídeňský guláš

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Rakouská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena