Vídeňský guláš

Skvělý rakouský guláš, který je i u nás klasika.


2.91102x
160 min
4×

Postup přípravy

Cibuli a maso podle potřeby očistíme. Cibuli nakrájíme na nudličky, maso na stejně velké kousky.

V hrnci rozehřejeme olej, vsypeme cibuli a osmahneme ji dozlatova. Přidáme mletou papriku, několik vteřin smažíme dále, pak zalijeme trochou vody, přidáme na stejné kousky nakrájené maso, sůl, rajčatový protlak, gulášové koření a dusíme pod pokličkou na mírném ohni. Guláš podléváme velmi malým množstvím vody. Jakmile maso změkne, přilijeme ještě trochu vody a necháme krátce podusit.

Vídeňský guláš podáváme s čerstvým pečivem nebo knedlíkem. Záleží na chuti. Zdobíme kroužky cibule.
user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vídeňský guláš

Zpět na recept