Vídeňský dort

Recept na jemný oříškový dort s čokoládovou polevou.


2.322x
60 min

Postup přípravy

Žloutky oddělíme od bílků a bílky ušleháme na hustý sníh. Žloutky s cukrem šleháme za občasného přidávání horké vody po lžících do husté pěny. Přidáme mouku, ve které jsme si rozmíchali prášek do pečiva, kakao a strouhané mandle nebo ořechy. Těsto na vídeňský dort důkladně promícháme a nakonec jej zlehčíme hustým sněhem z bílků.

Těsto nalijeme do tukem vymaštěné a hrubou moukou vysypané dortové formy a pomalu pečeme v mírně vyhřáté troubě. Upečení korpusu zkoušíme klasicky špejlí.

Vychladlý dort rozkrojíme, potřeme zavařeninou a celý přelijeme čokoládovou polevou včetně stran.

Vídeňský dort nakrájíme a podáváme se šlehačkou.
user-icon

autor Conny


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vídeňský dort

Zpět na recept