Vídeňské řezy

Chutný dezert pro slavnostní příležitosti.


4.511x
60 min
2×

Ingredience

náplň 1

6 lžiccukr
1 lpomerančový džus
2 balíčkyvanilkový pudinkový prášek

těsto

125 mlolej
4 ksvejce
125 mlmléko
1 balíčekprášek do pečiva
250 gcukr moučka
1 balíčekvanilkový cukr
300 gpolohrubá mouka

na ozdobu

1 lžícerum
3 balíčkycukrářské piškoty
250 mldžus

náplň 2

500 mlsmetana ke šlehání
2 balíčkyztužovač šlehačky

podle potřeby

hrubá mouka na vysypání
máslo nebo tuk na vymazání

poleva

čokoládová poleva

Postup přípravy

Vejce, cukr a vanilkový cukr smícháme, přidáme olej a vyšleháme do pěny. Přidáme mléko a prosátou mouku smíchanou s půlkou balíčku kypřícího prášku. Těsto rozetřeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný hluboký plech a pečeme při 180 °C. Pokud po propíchnutí (například špejlí) nelepí těsto, je korpus upečený. Necháme ho důkladně vychladnout.

V části pomerančového džusu rozmícháme pudinky, do zbytku vmícháme cukr a ohřejeme. Pak vmícháme džus s pudinky a mícháme do zhoustnutí. Poté vypneme plamen a ještě minutu mícháme. Krém nalijeme na vychladlé těsto a necháme opravdu důkladně ztuhnout. Poté na něj rozetřeme smetanu ušlehanou se ztužovači a zarovnáme.

V džusu rozmícháme rum. Postupně v něm namáčíme piškoty a rovnáme je na plech. Poté je postříkáme roztopenou čokoládou nebo je posypeme nastrouhanou čokoládou. Vídeňské řezy necháme nejlépe přes noc uležet a krájíme mezi piškoty. Vídeňské řezy podáváme třeba se šlehačkou, ale není to nutné.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vídeňské řezy

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Rakouská