Vídeňské řezy Mirabel

Recept na zákusek pro ty, kdo mají rádi jemné osvěžující moučníky, nepřeslazené a rozplývající se na jazyku.


5.02x
35 min

Ingredience

máslo na vymazání
mouka na vysypání

těsto

100 mlolej
5 ksvejce
100 mlvoda
1 balíčekprášek do pečiva
20 dkgcukr krupice
25 dkgpolohrubá mouka

krém

1 lžícemáslo
1 lmléko
4 lžícecukr moučka
1 balíčekvanilkový cukr
400 gzakysaná smetana
3 balíčkyvanilkový pudink v prášku

na ozdobu

čokoláda

náplň

400 govoce

náplň 1

400 mlsmetana ke šlehání
1 balíčekztužovač šlehačky

Postup přípravy

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky s krupicovým cukrem ušleháme do pěny. Přidáme olej, vodu a mouku s práškem do pečiva. Nakonec ručně vmícháme sníh z bílků. Těsto upečeme na vymazaném a vysypaném plechu v předehřáté troubě na 180 °C. Pečeme zhruba 15 - 20 minut. Z mléka, pudinkových prášků a vanilkového cukru uvaříme klasickým způsobem pudink. Do horkého vmícháme lžíci másla a necháme vychladnout. Na vychladlý piškot naskládáme ovoce. Použila jsem jahody. Do pudinku přidáme zakysané smetany a moučkový cukr a šlehačem vyšleháme na jemný krém. Smetanový krém natřeme na vychladlý piškot s ovocem. Smetany vyšleháme se ztužovačem a potřeme povrch moučníku. Na závěr posypeme vídeňské řezy Mirabel čokoládou či grankem. Vídeňské řezy Mirabel doporučuji udělat večer a nechat do rána rozležet v ledničce. Potom je to skutečná delikatesa.
user-icon

autor majdička

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Vídeňské řezy Mirabel

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Rakouská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena