Vídeňská hovězí pečeně

Šťavnatá pečeně od našich jižních sousedů.


3.186x
150 min

Postup přípravy

Maso odblaníme, omyjeme, naklepeme, osolíme a opepříme. Z obou stran maso na sádle prudce opečeme.

Cibuli oloupeme a jemně nasekáme.

Troubu předehřejeme na 200°C.

Cibuli přidáme k masu, nepatrně ji osmažíme a za občasného podlévání vlastní šťávou a přilévání vývaru upečeme v troubě do měkka. Vývaru přidáváme jen tolik, aby se maso nepřipálilo.

Měkké maso vyjmeme, tuk ze šťávy sebereme, ke zbylé šťávě přilijeme asi 125 ml vývaru, přidáme maso, osolíme, krátce povaříme a přecedíme.

Maso nakrájíme na plátky, urovnáme na talíře a přelijeme trochou přírodní omáčky. Zbytek servírujeme v omáčníku.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vídeňská hovězí pečeně

Zpět na recept