Větrníkové řezy

Komu by se chtělo patlat s větrníky, když toho je plný plech?


4.623x
60 min
4×

Postup přípravy

Den předem si uvaříme uzavřenou plechovku salka 2 hodiny ponořenou ve vodě.

Vodu, sůl a sádlo svaříme. Když je vše rozpuštěné, vmícháme mouku. Necháme tuto směs vystydnout a poté do ní po jednom vmícháme vejce. Dva plechy si vymažeme sádlem a na každý natřeme polovinu těsta. Každý korpus upečeme. Musíme hlídat, aby se těsto nepřipálilo.

Zatím si uvaříme pudink. Uvařený pudink necháme vychladnout. Pak ho vyšleháme s máslem. Taky vyšleháme uvařené salko s máslem.

Na jeden upečený plát namažeme máslový pudink a na něj dáme ještě salko. Vše přikryjeme druhým plátem. Větrníkové řezy podle fantazie ozdobíme nebo jen pocákáme čokoládou a dáme do lednice do druhého dne rozležet.

Uleželé větrníkové řezy nakrájíme a můžeme podávat.
user-icon

autor ivannka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Větrníkové řezy

Zpět na recept