Těstoviny uvaříme v mírně osolené vodě s 1 lžící olivového oleje tak, aby byly měkké, zároveň však ještě pevné. Scedíme je, vrátíme do hrnce a omastíme máslem.
Hrnec přikryjeme pokličkou a těstoviny protřepeme. Udržujeme je teplé.
Zbývající olivový olej 11 rozehřejeme v rendlíku a osmahneme na něm cibuli. Když cibule zesklovatí, přidáme česnek a opékáme ještě asi minutu.
Do rendlíku přilijeme polovinu nálevu z konzervy se srdcovkami a bílé víno a za občasného zamíchání přivedeme k varu. Povaříme 3 minuty. Srdcovky vyjmeme z, konzervy, zbytek nálevu nepoužijeme.
Srdcovky vložíme do rendlíku s nálevem a vínem, ochutíme petrželkou, oreganem (dobromystí), pepřem a muškátovým oříškem a na mírném ohni důkladné prohřejeme.
Těstoviny upravíme do misek, přelijeme omáčkou se srdcovkami, ozdobíme bazalkou a podáváme.
Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny
Nakladatelství SLOVART