Vepřový závitek se zeleninou

Závitek ze zásob, které máme ve spíži a v lednici. Recept na snadno připravený hlavní chod.


2.027x
90 min

Postup přípravy

Vepřové kotlety naklepeme, osolíme a opepříme. Z ostatních surovin si připravíme půlku k plnění a půlku na šťávu. Nakrájíme si na hranolky anglickou slaninu, očištěnou mrkev, střední cibuli na klínky, brambor na čtvrtky a červenou papriku na silnější pásky.

Plátky masa naplníme, svineme a spíchneme párátkem. Druhou oloupanou cibuli si nakrájíme nadrobno a osmažíme na sádle dorůžova, přidáme závitky, které opečeme po obou stranách a zalijeme vodou. Vepřové závitky se zeleninou dusíme pod poklicí doměkka. Hotové závitky vyjmeme, vývar dolijeme podle potřeby vodou. Zavaříme, zahustíme a necháme provařit.

Na malé pánvičce si připravíme vložku do šťávy. Anglickou slaninu nakrájenou na kostičky opečeme, přidáme červenou papriku nakrájenou na čtverečky, mírně podlijeme, přidáme nakrájený brambor na kostičky a necháme chviličku provařit. Vložku zamícháme do masové šťávy. Spolu krátce provaříme a dochutíme solí a pepřem.

Vepřový závitek se zeleninou podáváme s vařenými brambory, bramborovou kaší nebo dušenou rýží. Pokrm doplníme zeleninovou oblohou nebo jakýmkoliv zeleninovým salátem.
user-icon

autor Renegene


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřový závitek se zeleninou

Zpět na recept