Vepřový závin v listovém těstě

Pikantní masový závin v listovém těstě můžeme podávat teplý i studený s nakládanou zeleninou jako chuťovku při oslavách Silvestra.


3.817x
90 min

Postup přípravy

Vepřové maso očistíme, nakrájíme na kostky a umeleme. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. Papriku zbavíme jadérek a nakrájíme na čtverečky. Na oleji necháme zesklovatět cibulku, vmícháme chilli vločky a nakrájenou papriku, vše krátce orestujeme a necháme vychladnout.

V míse promícháme mleté maso se zakysanou smetanou, vychladlou cibulkou, paprikou, hořčicí, a vejcem. Náplň osolíme, ochutíme cayenským a černým pepřem a nasekanou petrželkou. Vše řádně prohněteme a necháme v chladu odležet.

Pláty listového těsta upravíme na 4 díly, každý z nich poklademe náplní a důkladně uzavřeme do závinu. Těsto potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme semínky a horní části několikrát propíchneme vidličkou.

Vepřové záviny v listovém těstě přendáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v horké troubě při 190 °C přibližně 35 - 40 minut.

Vepřový závin v listovém těstě můžeme podávat s bramborovou kaší jako hlavní chod. Výborně chutná za studena nakrájený na plátky jako chuťovka při oslavách Silvestra.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřový závin v listovém těstě

Zpět na recept