Vepřový Stroganoff

Recept na Stroganoff z vepřového masa.


3.76x
160 min

Ingredience

2 stroužkyčesnek
1 kscibule
12 dkgžampiony
4.25 dlkuřecí vývar
2.5 dkghladká mouka
0.5 lžičkymuškátový oříšek
1 kszelená paprika
1 lžícerostlinný olej
2 lžícerajský protlak
35 dkgvepřový řízek

podle chuti

sůl
mletý pepř
bílý jogurt

Postup přípravy

Z vepřového masa odstraníme všechny tučné části a blány. Pak maso nakrájíme na plátky o tloušťce 1 cm. Zeleninu očistíme a nasekáme. Česnek utřeme.

Ve wok pánvi rozehřejeme olej a smažíme v něm 4 - 5 minut na mírném plameni maso, cibuli a česnek, dokud maso mírně nezhnědne. Smícháme hladkou mouku s rajčatovým protlakem a směs přidáme do pánve společně s vývarem. Vmícháme žampióny, papriku, sůl, pepř a část strouhaného muškátového oříšku. Stroganoff přivedeme k varu, přikryjeme pokličkou a 20 minut vaříme na mírném plameni, aby maso změklo. Odstavíme pánev z ohně a vmícháme jogurt. Již nevařme.

Vepřový Stroganoff dáme na talíře s rozprostřenou rýží a ozdobíme ještě1 lžící bílého jogurtu a špetkou mletého muškátového oříšku. Vepřový Stroganoff ihned podáváme.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřový Stroganoff

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.