Dobrý recept na hlavní chod z vepřového, při jehož přípravě lze využít tenderizér.
Hodnocení
1.9
/ 5 (9x)
Doba přípravy
30 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Ostatní
Olej2 lžíce
Sýr4 plátky
Vepřová kýta4 plátky
Vepřová šunka4 plátky
Podle chuti
Sůl
Mletý pepř
Postup přípravy
Plátky vepřové kýty omyjeme a osušíme. Podle chuti je osolíme a opepříme, ale pouze z jedné strany. Z té začneme i s tenderizérem a maso jím řádně "nařežeme".
Potom plátky otočíme a pokračujeme i z druhé strany.
Olej v pánvi rozpálíme a maso z kořeněné strany zprudka opečeme. Poté zmírníme plamen, maso otočíme a na opečenou stranu položíme plátek šunky a navrch plátek sýru. Pokud máte steaky úzké a dlouhé, plátky šunky a sýra podélně rozpůlíme a poklademe po celé délce steaku. Na mírnějším plameni maso zvolna dopečeme doměkka.
Vepřový steak se šunkou a sýrem můžeme podávat s rýží, bramborem nebo smaženými hranolky.
Jednoduchý a přitom jistě chutný recept. Osobně upřednostňuju ale jako přílohu hranolky. I když, nejsou hranolky jako hranolky. Pokud kupujete mražené a neděláte si je sami doma, pak je rozumné si trošku připlatit. Výbornou bramborovou chuť mají hranolky od McCainu. Srovnával jsem je s chutí obyčejných no name hranolek za dvacku a je to fakt rozdíl. Takže doporučuju vřele všem milovníkům brambor v této úpravě ;-)