Vepřový plátek na bylinkách

Vyzkoušejte voňavý vepřový plátek s bylinkami.


3.37x
30 min
2×

Postup přípravy

Z oregana, bazalky, sladké papriky, chilli papričky , olivového oleje a šťávy z poloviny citronu umícháme marinádu.
Použít můžeme bazalku a oregano sušené, pokud ale máme zdroj čerstvých bylinek, nasekáme najemno hrst lístků bazalky a menší hrstku lístků oregana. Z čerstvých bylinek je marináda voňavější a usmažené maso má výraznější chuť. Do marinády z čerstvých bylinek můžeme přidat i více oleje.

Plátky vepřového masa zlehka naklepeme a z obou stran hustě potřeme marinádou. Naložené maso necháme 12 hodin uležet v chladu.

Vepřové plátky smažíme zprudka na oleji z obou stran, nebo grilujeme na zahradním grilu. Podle chuti osolíme a opepříme. Podáváme je s pečenými brambory a se zeleninovým salátem.

user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřový plátek na bylinkách

Zpět na recept