Vepřový perkelt

Výborný recept na pokrm z vepřového masa a zeleniny.


4.36x
90 min

Ingredience

2 kscibule
2 lžícesádlo
3 ksrajče
2 lžičkyhladká mouka
150 gzakysaná smetana
500 gvepřové maso
1 lžičkamletá pálivá paprika
2 ksbarevná paprika

podle chuti

sůl
citronová šťáva
mletý černý pepř

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a promícháme s hladkou moukou. Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Papriky očistíme a nakrájíme na kousky. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky. V kastrole rozehřejeme sádlo, zpěníme na něm nakrájené cibule, přidáme maso a opečeme ho. Odstavíme z ohně, vmícháme mletou pálivou papriku, podlijeme a zvolna dusíme doměkka. K téměř hotovému masu přidáme nakrájené papriky, spařená oloupaná rajčata a dovaříme. Do hotového perkeltu vmícháme zakysanou smetanu, podle chuti přidáme sůl, pepř a několik kapek citronové šťávy a jen krátce prohřejeme. Vepřový perkelt podáváme s vařenými brambory nebo s pečivem.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Vepřový perkelt

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena