Vepřové maso rozkrájíme na malé kousky nebo na nudličky. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Maso promícháme s kečupem, olivovým olejem, česnekem a gyros kořením. Necháme uležet, nejlépe do druhého dne. Naložené maso zprudka osmažíme na rozpáleném oleji. Smažíme tak dlouho, dokud není maso měkké a šťáva z masa se nevysmaží. Pak k vepřovému přidáme obsah plechovky "Fazole v chilli omáčce" a společně na prohříváme ještě asi 5 minut. I šťávu z fazolí necháme částečně odpařit. Maso s fazolemi podle chuti osolíme. Vepřový gyros s fazolemi můžeme podávat s těstovinami nebo rýží. Chutná i se smaženými hranolky.
Pečeme vepřové maso: Nejlepší recepty našich babiček
Inspirujte se recepty z vepřového masa, které jsou sice časově náročnější, ale za ten výsledek stojí. Kdy jindy než o víkendu se vrhnout na vepřovou pečeni nebo pomalu pečené koleno.

Vepřová krkovice, panenka i kotleta v originálních receptech
Vepřové maso je v Česku jedním z nejoblíbenějších. Nejlibovějšími druhy vepřového masa jsou kýta, kotleta a panenka. Vybrali jsme pro vás pár receptů, které užijete o víkendu na slavnostní oběd, ale i přes týden jako rychlovku pro celou rodinu.

Autor:Dana



Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena