Vepřový guláš se zelím

Recept na vepřový guláš s kysaným zelím a smetanou, ochucený česnekem a koprem.


4.849x
90 min
2×

Ingredience

3 stroužkyčesnek
300 gcibule
250 mlzakysaná smetana
750 gvepřová plec
500 gkysané zelí
1 lžícečerstvý kopr

podle potřeby

olej
vývar

podle chuti

sůl
1 lžičkakmín
1 lžícemletá sladká paprika

Postup přípravy

Vepřové maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kostky. Cibuli oloupeme a usekáme nadrobno. Oloupaný česnek prolisujeme. Čerstvý kopr pokrájíme. Na oleji necháme zpěnit cibuli. Potom přidáme červenou mletou papriku a kmín. Vše krátce orestujeme a vmícháme maso, které ze všech stran necháme zatáhnout. Zmírníme teplotu a vše ochutíme solí, pepřem, česnekem a koprem. Maso zakryjeme a dusíme ve vlastní šťávě do poloměkka. Potom k masu přidáme pokrájené kysané zelí a za občasného podlévání vývarem dovaříme doměkka. Nakonec pokrm zjemníme rozšlehanou zakysanou smetanou a krátce necháme přejít varem. Vepřový guláš se zelím, ochucený paprikou, česnekem a koprem, podáváme s knedlíkem, bramborem nebo noky.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřový guláš se zelím

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Maďarská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena