Vepřový guláš se zeleninou

Recept nenáročný na přípravu, přitom si všichni pochutnají.


3.311x
60 min

Postup přípravy

Vepřové maso podle chuti - plec, kýta, krkovice očistíme a nakrájíme na nudličky. Cibule oloupeme a jednu nasekáme.

Rozehřejeme kastrol, vlijeme olej a vsypeme cibuli, kterou restujeme dozlatova. Pak přidáme maso, zprudka jej orestujeme a poté je osolíme, opepříme a dusíme doměkka. Pokud je to nutné, maso podléváme horkou vodou nebo vývarem.

Zatím si pokrájíme špekáčky, okurky a cibule na menší kousky. Když je maso měkké, přidáme sklenici Kunovjanky, případně Moravanky, špekáčky, okurky a nakonec guláš ochutíme paprikou, kečupem, solí a pepřem. Vepřový guláš přivedeme k varu a podle potřeby zahustíme. Obvykle to ale není potřeba.

Vepřový guláš se zeleninou podáváme teplý a nejlépe s čerstvým chlebem či jiným pečivem.
user-icon

autor fanniky


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřový guláš se zeleninou

Zpět na recept