Vaření.czReceptyVepřový guláš na rozmarýnu

Vepřový guláš na rozmarýnu

Vepřový gulášek tentokrát na rozmarýnu. Přidáme i bílé víno.


3.88x
90 min
1×

Ingredience

3 stroužkyčesnek
4 lžíceolej
3 lžícemáslo
100 gcibule
2 snítkyrozmarýn
100 mlbílé víno
600 gvepřová plec

podle potřeby

sůl
mletý černý pepř

podle chuti

sušený rozmarýn

Postup přípravy

Vepřové maso podle potřeby očistíme a nakrájíme na kostky. Ty osolíme, opepříme a necháme uležet. Cibuli a česnek očistíme a nasekáme najemno. V kastrolu rozpálíme olej s máslem, vsypeme cibuli a osmažíme ji dozlatova. Vsypeme česnek a ještě si 2 minuty restujeme. Pak přidáme maso a za stálého míchání jej důkladně orestujeme. Vepřové kostky podlijeme vínem, trochu vroucí vodou, přidáme snítky rozmarýnu a špetku sušeného rozmarýnu. Přidáme kečup a společně dusíme, až maso změkne. Pak snítky rozmarýnu vyjmeme. Vepřový guláš na rozmarýnu podáváme s houskovým knedlíkem nebo chlebem.
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřový guláš na rozmarýnu

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena