Vepřový bůček na zelí

Vepřový bůček pečeme na kysaném zelí a podléváme pivem. Podáváme s bramborovými knedlíky.


4.790x
0
8×

Ingredience

4 stroužkyčesnek
2 lžíceolej
1 kscibule
1 sklenicekysané zelí
500 mlčerné pivo
1 kglibový vepřový bůček

podle chuti

sůl
kmín
mletý černý pepř

podle potřeby

hotová jíška

Postup přípravy

Libový bůček očistíme a nakrájíme na větší kousky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Maso osolíme, opepříme, promícháme s česnekem a olejem. Necháme několik hodin rozležet.

Cibuli oloupeme a rozdělíme na klínky. Zelí necháme okapat a rozprostřeme na dno pekáčku. Na něj poklademe cibuli a navrch maso. Okmínujeme, vložíme do trouby a pečeme za občasného podlévání pivem a vlastní šťávou doměkka. Kousky masa během pečení několikrát obrátíme, aby získaly z obou stran pěknou zlatavou barvu.

Měkké maso vyjmeme a zelí se šťávou můžeme podle potřeby mírně zahustit hotovou jíškou.

Na talíře rozdělíme zelí s výpekem. Poklademe pečeným masem a podáváme s bramborovým knedlíkem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřový bůček na zelí

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.