Vepřové závitky plněné žampiony

Masový závitek plněným mletým masem se žampiony, sýrem a ořechy. Na přípravu můžeme použít libovolný druh vepřového masa. Nádivku můžete použít klidně na plnění kuřecích řízků.


3.0278x
120 min

Postup přípravy

Žampiony očistíme a nakrájíme na menší kousky. Na másle podusíme žampiony. Podle je chuti je osolíme, opepříme a necháme vychladnout. Pak je smícháme s meltým masem, vejci, ořechy a předem nastrouhaným sýrem.

Plátky masa rozložíme a přes igelitový sáček jemně naklepeme. Rozložíme na ně nádivku, stočíme do závitku a pevně svážeme.



Rozehřejeme si pánev, přidáme máslo nebo olej a závitky na něm prudce orestujeme ze všech stran. Pak je podlejeme vodou, osolíme a přikryjeme pokličkou.

Pečeme je v troubě zhruba hodinu.



Podáváme s rýží nebo hranolky nebo se zeleninovým salátem.
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřové závitky plněné žampiony

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká