Vepřové závitky plněné pórkem

Recept na vepřové kotletky bez kosti plněné pórkem a sýrem.


4.617x
30 min

Ingredience

4 plátkyeidam
1 ksstřední pórek
4 plátkyvepřová kotleta bez kosti

podle potřeby

olej
vývar

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Plátky masa omyjeme, osušíme, lehce rozklepeme a z obou stran osolíme a opepříme. Středně silný pórek očistíme, omyjeme a z bílé části nakrájíme špalky 2 - 3 cm dlouhé. Zbylou zelenou část pórku nakrájíme na tenká kolečka. Plátky sýru nakrájíme na čtverce.

Střed plátků poklademe sýrem, vložíme špalíček pórku a okraje masa pevně spojíme párátky.

Závitky zprudka opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji dorůžova. Potom zmírníme teplotu, maso podlijeme malým množstvím vývaru a pod pokličkou podusíme doměkka.

Hotové vepřové závitky zbavíme párátek a uchováme na teple. Do vypečené masové šťávy vložíme zbývající část pórku a krátce podusíme.

Vepřové závitky plněné pórkem rozdělíme na porce, přelijeme vypečenou pórkovou šťávou a podáváme s rýží, ale chutnají i s opečenými brambory.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřové závitky plněné pórkem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.