Vaření.czReceptyVepřové steaky s rukolovým krémem

Vepřové steaky s rukolovým krémem

Snadný recept na přípravu hlavního chodu, který zvládnou i začínající kuchařky. Na steaky můžeme použít vepřovou panenku, kotletky bez kosti nebo krkovičku.


4.715x
35 min

Ingredience

1 stroužekčesnek
200 mlsmetana
1 balíčekrukola
600 gvepřové kotletky bez kosti

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
chilli koření
mletý čený pepř

Postup přípravy

Maso očistíme, zlehka naklepeme, potřeme olejem, osolíme, opepříme, dochutíme chilli kořením a necháme v chladu asi 3 hodiny rozležet. Oloupaný česnek prolisujeme a omytou rukolu necháme osušit. Odležené kotletky zprudka opečeme na oleji, pak je zabalíme do alobalu a uchováme na teple. Do výpeku vmícháme listy rukoly, které necháme zavadnout, vše zalijeme smetanou, přidáme česnek, sůl a pepř. Směs krátce povaříme a ještě teplou rozmixujeme dohladka. Vepřové steaky rozdělíme na porce, přelijeme teplým rukolovým krémem a podáváme s opečeným nebo vařeným bramborem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřové steaky s rukolovým krémem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena