Vepřové soté s paprikami

Recept na pikantní vepřový skoro guláš s křupavou paprikou.


2.9102x
60 min
1×

Postup přípravy

Vepřovou plec podle potřeby očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Kostky smícháme s moukou. Cibuli očistíme a nasekáme nahrubo. Feferonky a papriky očistíme. Feferonky nasekáme najemno, papriky nakrájíme na kousky.

V hrnci rozehřejeme olej - stačí jen 3 lžíce - a osmahneme na něm cibuli dorůžova. Přidáme maso, feferonky a vše jen krátce opečeme, aby se maso zatáhlo. Směs zaprášíme sladkou paprikou a zalijeme vývarem nebo vodou a osolíme. Vepřové soté dusíme doměkka. Do soté vložíme papriky, podle chuti osolíme, opepříme a dusíme ještě asi 5 - 10 minut, aby paprika jen zkřehla.

Měkké vepřové soté s paprikami podáváme s vařenými brambory, čerstvým pečivem nebo rýží. Vepřové můžeme nahradit kuřecím nebo krůtím a získáme tím více dietní pokrm.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřové soté s paprikami

Zpět na recept