Vaření.czReceptyVepřové smaženky ve vinném těstíčku

Vepřové smaženky ve vinném těstíčku

Recept na smažené placičky z vepřového masa s chilli pastou a obalované ve vinném těstíčku. Pokrm podáváme jako teplou chuťovku. S bramborovou kaší však můžeme servírovat i jako hlavní chod.


4.414x
35 min

Ingredience

3 stroužkyčesnek
0.5 lžičkymletý koriandr
1 hrstčerstvá petrželka
500 gmleté vepřové maso
1-2 lžičkychilli pasta

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
drcený kmín
mletý černý pepř

těstíčko

2 ksvejce
5 lžichladká mouka
1 lžíceškrobová moučka
2 špetkyjedlá soda
100-150 mlbílé suché víno

Postup přípravy

Mleté maso vložíme do mísy, osolíme, opepříme, ochutíme drceným kmínem, koriandrem, prolisovaným česnekem a chilli pastou. Přidáme nasekanou petrželku a asi 2 lžíce vody. Směs řádně prohněteme a uložíme asi na hodinu do chladu. Připravíme si vinné těstíčko. V misce rozšleháme vejce se solí a špetkou pepře, přidáme škrobovou moučku a hladkou mouku se sodou. Postupně přiléváme bílé víno a mícháme, dokud nevznikne středně řídké těstíčko. Z masové směsi tvoříme mokrýma rukama placičky, které obalujeme ve vinném těstíčku. Masové placičky zvolna smažíme ve vyšší vrstvě oleje dozlatova. Smaženky necháme na papírové utěrce okapat a můžeme servírovat. Vepřové smaženky ve vinném těstíčku podáváme s čerstvou nebo nakládanou zeleninou, krémovými dipy a pečivem. Smaženky servírujeme teplé, ale chutnají i za studena.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřové smaženky ve vinném těstíčku

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena