Vaření.czReceptyVepřové se zelím a bramborem

Vepřové se zelím a bramborem

Recept z jednoho pekáčku, kde máme maso i s přílohou. Kořeněné, voňavé a moc dobré.


3.813x
120 min
2×

Ingredience

3-4 stroužkyčesnek
0.5 kostkybujón
2 lžíceolivový olej
1 ksvelká cibule
500 gvepřová plec nebo kotleta
1 balíčekkysané zelí
4-5 ksstřední brambory

podle chuti

sůl
majoránka
kmín
čerstvě mletý pepř

marináda

1 lžícemajoránka
2-3 špetkykmín
1 lžíceolivový olej
1-2 lžičkyčesneková pasta

podle potřeby

voda na podlití

Postup přípravy

Maso očistíme, osušíme a nakrájíme na větší kostky nebo menší medailonky. Dáme do misky, zalijeme olejem, přidáme majoránku, kmín a česnekovou pastu. Dobře promícháme a necháme přes noc rozležet. Nesolíme, česneková pasta je dost slaná. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka. Na oleji brambory s cibulí krátce osmahneme a vsypeme do velké mísy nebo kastrolu. Kysané zelí necháme okapat a přimícháme k bramborám, dochutíme kmínem, majoránkou a čerstvě mletým pepřem. Nakonec rozdrobíme do směsi půlku bujonu. Marinované maso zprudka osmahneme na nepřilnavé pánvi a i s vypečenou šťávou promícháme s ostatním. Až teď vsypeme všechno do pekáčku, podlijeme trochou vody a do středu zamáčkneme oloupané stroužky česneku. Vepřové se zelím a brambory pečeme ve vyhřáté troubě něco přes hodinu, první půlhodinu (i déle) přikryté. Vyzkoušíme, když jsou brambory měkké, šťáva vypečená, máme hotovo. Vepřové se zelím a bramborem podáváme na oběd.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřové se zelím a bramborem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Slovenská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena