Vepřové s rajčatovou omáčkou

Plátky libového masa přelité omáčkou s vejcem, cibulí, olivami a rajčaty. Tento španělský pokrm se podává s rýží nebo bramborem.


3.0710x
60 min

Postup přípravy

Mouku ochutíme solí a pepřem a plátky masa v ní obalíme. Na pánvi rozehřejeme olej a maso na něm osmažíme dozlatova po obou stranách, přendáme na talíř. Na pánvi opečeme cibuli nakrájenou na plátky, přidáme rajčata bez šťávy, víno, vývar a přivedeme k varu. Maso vrátíme na pánev, přikryjeme a vaříme asi 35 minut na mírném ohni, dokud není maso měkké, podle potřeby podléváme šťávou z rajčat. Vejce rozkrojíme, žloutek vydlabeme a bílek nakrájíme na nudličky, které ke konci vaření přidáme k masu společně a šunkou, olivami a petrželkou. Maso upravíme na talíře, zalijeme omáčkou, ozdobíme propasírovaným žloutkem.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřové s rajčatovou omáčkou

Zpět na recept