Vaření.czReceptyVepřové s rajčatovou omáčkou

Vepřové s rajčatovou omáčkou

Plátky libového masa přelité omáčkou s vejcem, cibulí, olivami a rajčaty. Tento španělský pokrm se podává s rýží nebo bramborem.


3.0710x
60 min

Ingredience

- -sůl
1 ksvejce
- -petrželka
450 grajčata
2 kscibule
- -mouka
- -pepř mletý
1.5 kgmaso vepřové
6 lžicbílé víno
- -olej olivový
180 mlvývar masový
- -olivy černé
3 plátkyšunka vařená

Postup přípravy

Mouku ochutíme solí a pepřem a plátky masa v ní obalíme. Na pánvi rozehřejeme olej a maso na něm osmažíme dozlatova po obou stranách, přendáme na talíř. Na pánvi opečeme cibuli nakrájenou na plátky, přidáme rajčata bez šťávy, víno, vývar a přivedeme k varu. Maso vrátíme na pánev, přikryjeme a vaříme asi 35 minut na mírném ohni, dokud není maso měkké, podle potřeby podléváme šťávou z rajčat. Vejce rozkrojíme, žloutek vydlabeme a bílek nakrájíme na nudličky, které ke konci vaření přidáme k masu společně a šunkou, olivami a petrželkou. Maso upravíme na talíře, zalijeme omáčkou, ozdobíme propasírovaným žloutkem.
user-icon

autor 100

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Vepřové s rajčatovou omáčkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Španělská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena