40 g | olej | |
20 g | máslo | |
citron | ||
500 g | mrkev | |
hladká mouka | ||
zelená petrželka | ||
pepř a sůl | ||
300 g | vepřový bůček nebo plec | |
300 g | přední hovězí maso bez kosti |
Oba kousky masa nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme. Pečeme zprudka na rozpáleném oleji. Poté mírně podlijeme vývarem nebo vodou a dusíme do poloměkka.
Přidáme na kostičky, nebo nudličky nakrájenou mrkev a dusíme doměkka. Na pánvi pak nasucho opražíme mouku a zalijeme ji vodou - dobře promícháme. Vzniklou omáčkou zalijeme maso s mrkví, podusíme a těsně před dokončením vmícháme pokrájenou petrželku a kousek másla. Nakonec pokapeme citronovou šťávou a přisolíme.
Podáváme s vařeným bramborem.
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena