Vepřové roládky

Příprava vepřových rolád je trochu pracnější, ale když ji upečete k nedělnímu obědu, určitě své blízké nezklamete.


4.514x
160 min

Postup přípravy

Na pánvi rozehřejeme máslo, rozklepneme k němu vejce a mícháme je, dokud se nesrazí. Míchaná vejce osolíme.

Papriku zbavíme jádřinců a nakrájíme na proužky. Cibule oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Cibuli použijeme do rolády i do pekáče pod roládu.

Omyté a odblaněné maso rozdělíme na 2 - 3 kusy, rozřízneme je na pláty, naklepeme je a osolíme. (Pokud máme pěkný a velký kus masa, můžeme vytvořit a naklepat jen jeden velký plát, na jednu velkou roládu.
Každý plát potřeme hořčicí, rozetřeme na něj na másle umíchaná vejce, poklademe anglickou slaninou, na ni rozprostřeme cibuli a nakrájenou papriku a doprostřed plátu umístíme slabý párek. Záleží na velikosti plátu, kolik párků bude potřeba dát za sebou, zda jeden nebo jeden a půl kusu. Takto obložený plát opepříme, svineme v roládu a spirálovitě ovážeme režnou nití nebo motouzem.

Pekáč vymažeme tukem (použít můžeme Ramu, máslo nebo i sádlo) , na dno narovnáme nakrájenou cibuli a pak do pekáče položíme plněné vepřové rolády. Posypeme je paprikovou vegetou a pečeme v troubě při 150 °C asi 2 - 2,5 hodiny. Pokud nám zbylo trochu papriky, můžeme ji také nasypat pod maso. První hodinu pečeme v přikrytém pekáči, pak maso dopékáme odkryté. Během pečení roládu obrátíme a občas poléváme vypečenou šťávou a podle potřeby podléváme vodou. Ke konci pečení můžeme přidat pod maso ještě trochu másla. Dočervena upečené a již měkké maso vyjmeme, vypečenou šťávu zaprášíme hladkou moukou a krátce povaříme.

Vepřové rolády zbavíme nití, nakrájíme na plátky a poléváme je vypečenou šťávou. Chutnají s bramborovou kaší i s rýží.
user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřové roládky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká