Vepřové řízky se sýrem a vejci

Recept na slavnostnější oběd.


4.76x
45 min

Postup přípravy

Vepřové řízky naklepeme, okraje nařízneme. Maso opepříme, osolíme, potřeme hořčicí a obalíme v hladké mouce.

Vepřové řízky vložíme na rozehřátý tuk a zvolna na mírném ohni opékáme po obou stranách. Maso podlijeme vodou nebo vývarem a krátce podusíme. Potom nasypeme jemně strouhaný sýr na plátky masa a vyhloubíme v něm jamku. Do ní dáme část rozšlehaných osolených vajec a posypeme křenem. Pánev přiklopíme a na mírném ohni necháme dojít. Pokrm je hotový, když se sýr roztaví a vejce ztuhnou.

Vepřové řízky se sýrem a vejci podáváme s hranolky či bramborem.
user-icon

autor martík


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřové řízky se sýrem a vejci

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká