Vepřové řízky na víně

Recept na zapečené řízky se šunkou a petrželkou.


3.1140x
45 min
2×

Postup přípravy

Citronovou šťávu okořeníme podle chuti majoránkou, mletým pepřem a solí. Řízky podle potřeby očistíme a naklepeme. Potřeme je kořeněnou citronovou šťávou a necháme chvilku uležet.

Zatím si očistíme cibuli a mrkev. Cibuli nakrájíme najemno a mrkev na kostičky. Šunku nakrájíme nadrobno. Petrželku očistíme, nasekáme najemno a smícháme se strouhankou.

Troubu předehřejeme na 180 °C.

Řízky naklepeme a potřeme směsí citronové šťávy, mletého pepře, majoránky a soli. V pánvi rozpálíme 2/3 másla. Přidáme cibuli a mrkev a osmahneme je. Vložíme řízky a na zelenině je z obou stran prudce osmahneme. Směs vložíme do zapékací misky, podlijeme vínem, několika lžícemi vody a šunkou. Nakonec vše posypeme bylinkovou strouhankou, poklademe vločkami másla a vložíme do trouby. Řízky na víně pečeme do částečného odpaření šťávy.

Vepřové řízky na víně podáváme s dušenou rýží a zeleninou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřové řízky na víně

Zpět na recept