Vepřové řízečky

Recept na křehounké vepřové řízky, nejoblíbenější jídlo mého malého synka.


3.821x
0
1×

Postup přípravy

Vepřové plátky opláchneme, očistíme a z obou stran naklepeme. Každý plátek poprášíme jedlou sodou, osolíme a okořeníme sušeným mletým česnekem. Sodu i koření na maso rukou natiskneme.
Plátky narovnáme na talíř na sebe a zakryté necháme v lednici alespoň hodinku odležet.

Potom vepřové plátky obalíme v trojobalu a smažíme na oleji dozlatova.

Na talíři ozdobíme vepřové řízečky kouskem citronu. Podáváme k nim vařené brambory s petrželkou a máslem.
user-icon

autor pralinkaa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřové řízečky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká