Dušené vepřové masíčko s klobásku a slaninou můžete také připravit z kýty nebo pečeně.
Hodnocení
2.9
/ 5 (676x)
Doba přípravy
60 min
Ingredience
50 g
slanina
- -
olej
1 ks
paprika
2 ks
rajčata
1 ks
cibule
150 ml
smetana
150 ml
kysaná smetana
- -
paprika mletá
500 g
vepřová plec
1 ks
klobása pikantní
Postup přípravy
Na tuku osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na plátky nakrájené a naklepané maso a opečeme z obou stran. Přidáme nadrobno nakrájenou slaninu, na plátky nakrájenou klobásu(pikantní) a krátce opečeme. Posypeme mletou paprikou a hned přidáme nakrájená rajčata nebo protlak a nakrájenou papriku. Mírně podlijeme a dusíme doměkka. Měkké maso zalijeme smetanou a prohřejeme. Podáváme s houskovými knedlíky, noky nebo těstovinami.