Vepřové podle maminky

Recept na hlavní jídlo z vepřového masa s žampiony, kapií a uzeninou.


4.635x
120 min
2×

Ingredience

olej
sůl
25 dkgklobása
0.5 kgžampiony
1 lžícepolohrubá mouka
1 kgvepřové maso
mletý černý pepř
1 sklenicesterilovaná kapie
2 ksbarevná paprika

Postup přípravy

Vepřové maso vcelku (kýta, krkovice) osolíme a opepříme. Dáme ho do většího a hlubokého pekáče. Oloupané žampiony pokrájíme na plátky, klobásu nebo párky na širší plátky, papriku na proužky. Touto směsí posypeme maso. Vše přikryjeme pokličkou a dáme péci do trouby na 200 °C. V případě potřeby můžeme maso podlít vodou nebo vývarem nebo také nálevem ze sterilovaných kapií. Zhruba v polovině pečení přidáme sterilovanou kapii nakrájenou na proužky a vše společně dopečeme. Měkké maso vyjmeme, pokrájíme. Omáčku na plotně přivedeme k varu a zaprášíme ji lžící polohrubé mouky a asi 5 minut povaříme, až vznikne sos. Vepřové podle maminky podáváme s rýží, do které můžeme při dušení přidat mraženou zeleninu (hrášek, mrkev, kukuřice).
user-icon

autor hlava


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřové podle maminky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena