Rychlý recept na vepřové maso s omáčkou, který vychází z lahodné kombinace vepřového masa a hořčice, na který nepotřebujete příliš mnoho ingrediencí. Hořčicová omáčka je to pravé ořechové. Pak už stačí jen jednoduchá příloha a vydatná večeře je na světě.
sůl | ||
20 g | máslo | |
3 lžíce | olej | |
pepř | ||
2 lžíce | hladká mouka | |
0.5 kg | vepřové plátky | |
25 dl | sladká smetana | |
3 lžíce | ostrá hořčice | |
1 lžička | nastrouhaný křen |
Plátky vepřového naklepeme, osolíme, opepříme a na pánvi osmahneme v rozehřátém oleji. Poté je uchováme v teple.
Na pánev vložíme máslo, zaprášíme moukou a připravíme světlou jíšku. Přilijeme smetanu. Přidáme horčici a nastrouhaný křen a necháme několik minut provařit. Do omáčky vložíme plátky vepřového a několik minut vše ještě prohřejeme.
Jako příloha jsou vynikající opečené brambory.
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena