Vaření.czReceptyVepřové plátky s dušenou zeleninou

Vepřové plátky s dušenou zeleninou

Plátky vepřového masa se směsí kedluben, mrkve a sýru. Podáváme s vařeným bramborem a usekanými bylinkami.


4.418x
45 min

Ingredience

2 lžícemáslo
0.3 kscibule
150 gmrkev
150 gkedlubna
150 gtavený sýr
2 plátkyvepřová pečeně bez kosti

podle potřeby

olej
vývar
hladká mouka

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Mrkev a kedlubnu očistíme a nastrouháme nahrubo. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky. Vyšší plátky vepřové pečeně bez kosti, omyjeme, osušíme a okraje několikrát nařízneme. Potom je lehce naklepeme, osolíme, opepříme a z jedné strany lehce poprášíme hladkou moukou. Na horkém tuku zprudka opečeme z obou stran. Přendáme do pekáčku, podlijeme vývarem a ve středně vyhřáté troubě dusíme pod pokličkou, ještě 20 minut. Mezitím na másle necháme zpěnit cibuli, vmícháme nastrouhanou kedlubnu s mrkví a krátce vše orestujeme. Osolíme a podlijeme několika lžícemi vývaru. Podusíme asi 5 minut a vmícháme tavený sýr. Jakmile se sýr rozpustí, směs odstavíme. Vepřové plátky a dušenou zeleninu naservírujeme na talíře, přelijeme výpekem z masa a podáváme s vařeným bramborem sypaným pažitkou nebo jarní cibulkovou natí.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřové plátky s dušenou zeleninou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena