Vaření.czReceptyVepřové plátky pod slaninou

Vepřové plátky pod slaninou

Vynikající recept na zapečené vepřové se slaninou a jablky.


4.05x
45 min

Ingredience

2 kscibule
3 ksjablko
150 mljablečný džus
150 ganglická slanina

podle chuti

sůl
vegeta
4 plátkyvepřové maso
mletý černý pepř

podle potřeby

máslo na vymazání formy

Postup přípravy

Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na měsíčky. Vepřové maso podle potřeby očistíme. Osolíme je a opepříme. Troubu rozehřejeme asi na 200 °C. Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. Zapékací misku vymažeme máslem. vyložíme ji plátky slaniny. Na ně dáme plátky jablek. Posypeme je vegetou, pepřem a trochou soli, poklademe cibulí, zalijeme džusem a nakonec je poklademe vepřovým masem. Nakonec je opět poklademe slaninou. Vepřové na slanině zakryjeme alobalem, uděláme do něj vidličkou pár dírek, vložíme do trouby a zapékáme, asi 25 minut. Pak alobal odstraníme a vepřové plátky pod slaninou pečeme, až jsou měkké. Krůtí prsa na jablkách ihned podáváme. Vhodnou přílohou je rýže nebo brambory či kaše.
user-icon

autor Vilienka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Vepřové plátky pod slaninou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena