Vepřové plátky pod ananasem

Kombinace ovoce a vepřového masa bychom se neměli bát - ochutnejte tento jednoduchý recept.


3.177x
45 min
1×

Ingredience

sůl
2 lžíceolej na smažení
4 plátkyvepřové maso
mletý černý pepř
provensálské koření (tymián)
1 konzervakompotovaný ananas (plátky)

marináda

1 dlolivový olej
1 lžícekoření na pečená masa

Postup přípravy

Vepřové maso nakrájíme na plátky, lehce naklepeme a okořeníme kořením na pečená masa. Plátky vložíme do misky a zalijeme olivovým olejem. Necháme proležet do dalšího dne.

Na rozehřátý olej vložíme připravené maso a opečeme z obou stran. Pak posypeme provensálským kořením nebo alespoň tymiánem, osolíme, opepříme, přikryjeme poklicí a pečeme, dokud není maso měkké.

Před dokončením na maso poklademe plátky ananasu a podlijeme šťávou z kompotu. Necháme asi 10 minut prohřát a podáváme. Štávu můžeme zahustit solamylem rozmíchaným v troše vodě.

Hotové vepřové ihned podáváme.Vhodné jsou různé bramborové přílohy jako vařené brambory, bramboráčky, krokety, ale i rýže. Přílohu přeléváme omáčkou z výpeku.
user-icon

autor Stáňa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřové plátky pod ananasem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.