Vepřové plátky Pikantérie

Netradiční kombinace vepřového s kapary a okurkou, zjemněné máslem a vínem.


3.0113x
75 min

Postup přípravy

Vepřové plátky omyjeme, osušíme a naklepeme. Lehce je osolíme a opepříme z obou stran. Plátky potřeme olejem, vložíme do misky, zalijeme vínem a necháme v chladu marinovat.

Zatím si očistíme cibuli. Nakrájíme ji nadrobno. Okurky nakrájíme na větší kostičky.

V pánvi rozehřejeme trochu oleje a maso na něm zprudka orestujeme z obou stran. Maso dáme stranou na teplé místo. Do pánve přidáme máslo a zpěníme na něm cibuli dorůžova. Výpek s cibulí zaprášíme moukou, zalijeme vývarem a dobře rozmícháme. Do omáčky vložíme maso a vše podusíme doměkka. Asi po 15 minutách dušení přidáme kapary a okurky. Podle potřeby přiléváme vývar. Pokud chceme mít omáčku pikantnější, přidáme nasekanou chilli papričku.

Vepřové plátky Pikantérie podáváme s brambory nebo rýží.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřové plátky Pikantérie

Zpět na recept