Vaření.czReceptyVepřové plátky Pikantérie

Vepřové plátky Pikantérie

Netradiční kombinace vepřového s kapary a okurkou, zjemněné máslem a vínem.


3.0113x
75 min

Postup přípravy

Vepřové plátky omyjeme, osušíme a naklepeme. Lehce je osolíme a opepříme z obou stran. Plátky potřeme olejem, vložíme do misky, zalijeme vínem a necháme v chladu marinovat. Zatím si očistíme cibuli. Nakrájíme ji nadrobno. Okurky nakrájíme na větší kostičky. V pánvi rozehřejeme trochu oleje a maso na něm zprudka orestujeme z obou stran. Maso dáme stranou na teplé místo. Do pánve přidáme máslo a zpěníme na něm cibuli dorůžova. Výpek s cibulí zaprášíme moukou, zalijeme vývarem a dobře rozmícháme. Do omáčky vložíme maso a vše podusíme doměkka. Asi po 15 minutách dušení přidáme kapary a okurky. Podle potřeby přiléváme vývar. Pokud chceme mít omáčku pikantnější, přidáme nasekanou chilli papričku. Vepřové plátky Pikantérie podáváme s brambory nebo rýží.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Vepřové plátky Pikantérie

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena