Vepřové plátky Bakony

Vynikající dobrota z vepřového masa. Můžeme použít kýtu nebo krkovici.


4.323x
45 min
6×

Postup přípravy

Menší vepřové plátky na řízky podle potřeby očistíme, naklepeme a osolíme je. Cibuli a žampiony očistíme. Cibuli nakrájíme najemno, žampiony na plátky. V pánvi rozehřejeme sádlo. Řízečky obalíme v mouce a na pánvi je z obou stran orestujeme. Pak je odložíme na přehřátý talíř a zakryjeme, aby zůstaly teplé. Do pánve po mase vsypeme cibuli a osmahneme ji dozlatova. Pak ji stáhneme z ohně, vsypeme papriku a zalijeme 2 lžícemi vroucí vody. Vše přivedeme k varu a do pánve vložíme zpátky plátky masa a dusíme je doměkka. Na jiné pánvi osmahneme plátky žampionů,slijeme tuk a žampiony přidáme k masu. Nakonec promícháme šálek smetany s hladkou moukou, plátky jí zalijeme a ještě pár minut povaříme. Vepřové plátky Bakony podáváme horké a přelité omáčkou. Vhodnou přílohou jsou brambory nebo rýže. Záleží na chuti.
user-icon

autor komise

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Vepřové plátky Bakony

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena