Vepřové ocásky na grilu

Vyzkoušejte recept na pikantní vepřové ocásky pečené na grilu.


4.19x
60 min

Postup přípravy

Masité vepřové ocásky zbavené kůže omyjeme a osušíme. Oloupaný česnek prolisujeme a promícháme se solí, pepřem, olejem a balsamicovým octem. Touto směsí potřeme masité ocásky, které uzavřeme do plastové krabice a necháme přes noc v chladu odležet.

Odleželé ocásky z obou stran opečeme na oleji a jednotlivě i s výpekem zabalíme do alobalu určeného pro zahradní grilování. Balíčky důkladně uzavřeme a grilujeme na mírně rozpálených uhlících z každé strany asi 10 -15 minut. Pak maso přendáme do litinového hrnce, uzavřeme a necháme ještě asi 15 minut na okraji grilu dojít.

Vepřové grilované ocásky podáváme s čerstvou zeleninou, nejrůznějšími dipy a pečivem.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřové ocásky na grilu

Zpět na recept