Plátky vepřového masa pokryté parmskou šunkou a lístečky šalvěje, podáváme s nudlemi nebo bagetou.
Hodnocení
3.0
/ 5 (794x)
Doba přípravy
35 min
Ingredience
- -
sůl
125 ml
vývar
- -
máslo
8 plátků
parmská šunka
- -
mletý pepř
8 plátků
vepřové maso
- -
šalvěj
3 lžíce
sherry
1 lžička
tmavá jíška
Postup přípravy
Šalvěj omyjeme a natrháme lístečky. Maso lehce naklepeme a na každý plátek dáme kousek šunky a dva lístečky šalvěje, připevníme párátky. Na másle maso opečeme z obou stran, vyjmeme, osolíme, opepříme a uložíme v teple. Vypečenou šťávu podlijeme vývarem, zalijeme vínem, sherry, povaříme a zahustíme jíškou. Hotovou omáčkou maso přelijeme a podáváme.